Vilket tandimplantat är bäst?

Hur ska du välja bäst tandimplantat? En tandläkare kan ha flera olika fabrikat och dessutom olika operationsmetoder att erbjuda. Det bästa rådet är att inte gå blint på pris. Det viktigaste är att du får ett tandimplantat som är väl anpassat till din fysik och dina behov.

Tandimplantat är inte för alla

Idag kan du få en modern behandlingsmetod som gör att det är ganska snabbt och enkelt ordnat med tandimplantat. Dessutom finns det flera fabrikat som är kända som pålitliga. När du går till en svensk tandläkare med god erfarenhet av implantatbehandlingar kommer du att erbjudas bästa tandimplantaten både vad gäller material och faktisk behandling.

Men inse att tandimplantat inte är för alla. Det är smart att välja en tandläkare som kommer att ge dig en ärlig uppfattning. Om det är så att du inte borde välja tandimplantat i första hand ska du få veta det. Annars riskerar du gå igenom en behandling som du till sist inte blir nöjd med.

Kända fabrikat är säkra kort

När du vet att du är en god kandidat för tandimplantat är det klokt att välja kända fabrikat för skruvar. Det gör att du får säkra material insatta i din mun. Vad gäller metod kan det också vara bra att välja en välbeprövad som tandläkaren har lång erfarenhet av.

Be att få prata med några tidigare patienter som har fått samma behandling. Det kan hjälpa dig att hitta rätt tandimplantat som blir det allra bästa valet för dig.