Nu kommer världens skarpaste bildbaserade implantatsystem från IDS

IDS i Cologne har nyligen gått ut med information om sitt nya bildbaserade system för implantat. Det här är en viktig nyhet då vi går mot slutet av 2019 och ser fram emot spännande teknologiska uppdateringar för bättre implantatvård under 2020 och framåt.

IGI utökar användningen av CBCT scanners

Det nya systemet från IDS gör det möjligt att använda CBCT scanners på ett mer avancerat sätt. Med IGI, Image Guided Implant, kan CBCT scanners också ge navigation under operation.

Systemet ger flera viktiga fördelar som:

  • Real time funktion
  • Ljusets hastighet
  • Tracking utan förseningar
  • Otroligt hög precision
  • Auto-stopp för högre säkerhet

Den sista punkten är verkligen intressant. Systemet är utvecklat så att borrens motor stannar automatiskt om borren landar utanför det planerade området för operation.

En marknad som kräver innovation

Tandimplantat blir allt vanligare. Det beräknas att omkring åtta miljoner implantat opererades in i munnar världen över år 2018. Det lär inte bli färre under kommande år. Tandimplantaten förväntas öka med över 30 procent bara under de kommande två åren.

I och med att användandet av CT scanners också ökar finns det ett intresse av teknologi som förbättrar deras funktioner. Med det nya IGI systemet får tandkirurgin ett fantastiskt stöd. Den som sätter in implantatet kommer att se både borr och plan för operationen på ett 3-dimensionellt vis.

Navigation är utan försening vilket bidrar till smidigheten.  Det går att beskriva det hela som ett digitalt pussel som blir komplett.

Fördelar med förbättrad teknologi

För dig som behöver tandimplantat är den teknologiska utvecklingen viktig. Det är nämligen så att bättre teknologi bidrar med färre problem efter operationen. Dessutom kan tiden för själva operationen dras ned och det är förstås en lättnad både för tandläkare och för patient.