Hur ser tandimplantat ut?

När ett tandimplantat sätts in på ett professionellt sätt kommer det att se ut som en vanlig tand. Det är ganska vanligt att få tandimplantat längre in i munnen och då syns de inte som om det vore en framtand.

Om du behöver byta ut en framtand för att den har gått sönder eller på annat sätt skadats är det viktigt att du får ett tandimplantat som ser naturligt ut. Det här gäller både form och färg. Tandläkare som är specialister på tandimplantat kan hjälpa dig att få ett tandimplantat som ser naturligt ut. De kan till och med modellera det på din egen tand för bästa möjliga passform.

Så ser ett tandimplantat ut

Om vi ser på tandimplantatets design så rör det sig om en del som kommer att fungera som tandrot och en skruv med krona som skruvas i den artificiella tandroten. Delen som sitter under tandköttet syns inte.

Mellan kronan och skruvfästet kan det bildas ett hålrum som du normalt sett inte har där med en vanlig tand. Det här är inget som syns men som kan kännas. Och det är definitivt något som innebär att du måste göra ren tanden på ett annorlunda sätt.

Moderna tandimplantat ser naturliga ut

Det som är så bra med moderna tandimplantat är att de ser mycket naturliga ut. Folk som inte känner dig sedan tidigare märker inte att din framtand är ett implantat. Det betyder att du kan prata och le precis som vanligt. Ingen kommer att stanna upp och ta sig en titt på den där tanden för den ser ut som vilken annan tand som helst!