Hur får man gratis tandimplantat?

Det finns inga gratis tandimplantat men du kan få gratis konsultation inför ett implantat. Det här är ingen liten sak. Ponera att en konsultation och undersökning för tandimplantat kan kosta omkring tusenlappen och du inser att det faktiskt rör sig om en stor besparing.

Gratis tandvård till 23 år

Det finns förstås gratis tandvård för dig som inte har fyllt 23 år. Den omfattar undersökningar, lagning av tänder, reparation av trasiga tänder och faktiskt också kirurgiska ingrepp.

Nu är det viktigt att förstå att man med kirurgiska ingrepp som är gratis för den som inte fyllt 23 inte menar estetisk tandvård. Om du behöver kosmetisk tandvård och fortfarande har rätt till gratis tandimplantat får du ändå betala för det. Detta såvida implantatet har kosmetiskt syfte.

Om du är under 23 år eller har andra omständigheter som kan ge dig rätten till gratis tandimplantat bör du prata med en tandläkare som utför implantat om detta. Du kan då få vägledning som kanske kan ge dig gratis behandling.

Även om du inte får gratis tandimplantat kan konsultation göra att du ändå får ner priset för en mycket bra behandling. Det kan finnas regler som du inte är medveten om som gör att du får en kostnadseffektiv behandling.